Materiale til pressen

Pressemeddelse

Vi har endnu ikke udgivet nogle pressemeddelser

Fakta om Amal Hayat

Amal Hayat Denmark har eksisteret siden juni 2016. Amal er en non-profit organisation, der arbejder med forebyggende arbejde som vores primære formål. Vi vil gerne tilbyde de unge et alternativ til radikalisering og ekstremisme. Vi tror, at mange vælger denne vej fordi de er splittede indvendig og har en oplevelse af, at de kun bliver mødt med modstand fra såvel familien som civilsamfundet. Vi tilbyder anonymitet og videregiver hverken personlige data, telefonnumre, IP-adresser eller andet til myndighederne.

Ideen til at starte Amal Hayat Denmark opstod i starten af 2016, da Katina Ali Rasmussen igennem hendes arbejde som socialarbejder i Københavns Kommune kom i kontakt med en borger, der var blevet radikaliseret og ønskede at rejse til Syrien. Da Katina Ali Rasmussen på internettet søgte efter civile aktører,  der kunne hjælpe den pågældende borger lykkedes det hende ikke at finde en sådan i Danmark. Derimod fandt Katina Ali Rasmussen Hayat Deutschland, der har adresse i Berlin. Efter at have besøgt Hayat Deutschland den 9. april 2016 gik arbejdet med at oprette Amal Hayat Denmark igang. Foreningen skulle oprindeligt kun have heddet Amal, men efter studiebesøget hos Hayat Deutschland blev der udarbejdet en samarbejdskontrakt (Klik her….Hayat Deutschland) mellem Hayat Deutschland og Amal der resulterede i navnet Amal Hayat.

På arabisk betyder Amal – “håb”, og Hayat “liv”. Det er derfor vores slogan er – “Give hope back”.

Foreningen fik i 2017 fået støttemidler fra henholdsvis Finn Nørgaard Foreningen med 50.000 kr. Pengene fra Finn Nørgaard Foreningen er gået til en ny hjemmeside, debatarrangement på Folkemødet 2017, konference i Folketinget i september 2017, ny telefonrådgivning og udarbejdelse af informationsmateriale. Derudover er pengene fra Finn Nørgaard Foreningen også blevet brugt til at leje en postboksadresse i København gældende for hele 2017.

På baggrund af sponsoratet fra Finn Nørgaard Foreningen er det lykkedes at få lavet en helt ny hjemmeside, der var færdig i slutningen af april måned 2017. På den nye hjemmeside tilbydes der også en chatfunktion der har åbent dagligt stort set hele døgnet rundt. Ligeledes tilbydes der en telefonrådgivning til såvel unge som pårørende hvor det også er muligt at komme i kontakt med formanden for Amal Hayat Denmark i de fleste af døgnets timer.

Amal Hayat Denmark lykkedes også i 2017 at få et sponsorat fra Roskilde Festival Fonden på 97.500 kr. Sponsoratet er bl.a. blevet brugt til at opruste vores markedsføring af hjemmesiden og vores facebookside. Det har bl.a. resulteret i, at hjemmesiden fik en yderligere  brush up, og der blev intensivt arbejdet med SEO (der er en forkortelse af Search Engine Optimization). Det har bl.a. resulteret i, at Amal Hayat Denmark er en af de førende hjemmesider man bliver henvist til når man søger på fx “radikalisering” eller “afradikalisering”. Sponsoratet var også med til at finansiere en konference i Folketinget i november måned 2017, hvor der var oplægsholdere fra bl.a. Sverige og Tyskland. 

Fotos

Profilbillede af Katina Ali Rasmussen (Forkvinde) i forbindelse med at Amal Hayat Denmark modtog arbejdslegatet på 50.000 kr. den 14 februar 2017.

På billedet er deltager bl.a. Katina Ali Rasmussen (Forkvinde) i forbindelse med en debat på Folkemødet 2017, som Amal Hayat Denmark havde taget initiativ til at arrangere.

På billedet deltager Katina Ali Rasmussen (Forkvinde) og bagved hende Sine Andersen (bestyrelsesmedlem i Amal Hayat Denmark) .

Logo

Kontaktoplysninger

Katina Ali Rasmussen (Forkvinde i Amal Hayat Denmark)

53 825 925 (telefon)

info@amal.dk (email)

Katina Ali Rasmussen (Facebookprofil)

Katina Ali Rasmussen (Instagramprofil)

Artikler om Amal Hayat Denmark

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.