Nyheder

Bogen “Rødder”

150 150 Steffen Lund

Bogen ”Rødder” af Marie Louise Toksvig med Nedim Yasar som hovedperson i bogen, giver et indblik i en tidligere bandeleders liv, fra ønsket om at blive gangster til at blive bandeleder, og til sidst beslutningen om at forlade bandemiljøet, hvilket lykkedes for ham.

”Før Nedim Yasar var fyldt 10 år, havde han besluttet sig: Han ville være gangster.Nedim ville have magten, æren og pengene. Og som barn i betonblokkene på Københavns Vestegn i 1990’erne kunne han finde alle de rigtige læremestre i rocker- og bandemiljøet lige uden for sin gadedør. Han lærte at svindle, true og afpresse, inden han kastede sig ind på det lukrative hashmarked. Han opbyggede sit ry og sit netværk i de kriminelle miljøer i og uden for fængslerne. Som præsident i sin egen bande og direktør i sin egen rygerklub nåede han barndommens mål.Først da opdagede han, at der fandtes en anden vej.I denne bog følger journalist Marie Louise Toksvig Nedim Yasars opstigning i bandemiljøet. Det er en beretning om kammerater og krig, forretninger og fængsler – og om de utallige uskrevne regler, der regulerer både vold og magt i de kriminelle parallelsamfund. Det er en historie om gangsterlivets grundskole. Om ærgerrighed og livsfarlige æresbegreber. Og om ghettodrengen, der måtte kappe alle rødder, da han endelig søgte vejen ud. Nedim Yasar, f. 1987, var leder for den i dag nedlagte bande Los Guerreros og levede indtil 2013 af afpresning, svindel og salg af hash med base i Ballerup på Københavns Vestegn. Efter at have gennemført to års exit-program er Nedim Yasar i dag pædagogstuderende og medvært på programmet Politiradio på Radio24syv.”

https://bog.nu/titler/rodder-marie-louise-toksvig

Foredraget i Kulturhuset indre København blev en success

150 150 Steffen Lund
 

Yderst til venstre Katina Ali Rasmussen, Saer El-Jaichi og Muhammad Ali Hee

60 fremmødte til workshoppen

 

 

 

 

 

 

 

Der var omkring 60 fremmødte i Kulturhuset Indre København, som er studerende på socialrådgiveruddannelsen og
gerne ville høre om radikalisering og ekstremisme. Udover Katina Ali Rasmussen, var der to andre foredragsholdere:

Muhammad Ali Hee er cand. mag i arabisk og mellemøststudier fra Københavns Universitet. Han har siden 2010 arbejdet i Københavns Kommune med forebyggelse af radikalisering.

Saer El-Jaichi har Phd. i islamiske studier samt ekstern lektor ved Københavns Universitet, Den sufiske skriftkultur – mellem antik, teologi og renæssance.

Katina Ali Rasmussen bød de fremmødte velkommen og forberedte dem på, hvad der skulle ske i løbet af dagen. Dernæst kom Muhammad Ali Hee op og fortalte om radikalisering og den seneste forskning indenfor emnet. Han kom bla.a. ind på områder der kan påvirke unge og hvad man skal være opmærksom i en radikaliseringsprocess.

Saer El-Jaichi kunne med sin brede viden om islam og de forskellige grupper og retninger fortælle os om vigtigheden af at adskille dem, så man ikke ukritisk sætter lighedstegn mellem det at være troende muslim og det at være radikaliseret.

Efterfølgende var der workshops, hvor de studerende i grupper af 5 – 8 personer skulle komme med deres bud på, hvordan man identificerer unge der er ved at blive radikaliseret og hvad der kan påvirke udviklingen.

Det var en spændende og lærerig dag, hvor både de studerende, frivillige og nysgerrige var med til at gøre workshoppen til en success. En stort tak til jer alle.

En særlig tak til Tuborg Fonden, som med deres økonomiske støtte gjorde at endnu flere kunne deltaget i arrangementet.