Amal hayats coronastrategi

Amal hayats coronastrategi

Amal hayats coronastrategi 150 150 Natasja Engholm

Amal Hayat arbejder løbende med at udvikle ideer til, hvordan vi kan agere både sikkert, ansvarligt og stadig nå ud til vores målgrupper under den verdensomspændende Covid-19-krise. På den ene side ligger det os meget på sinde at følge myndighedernes retningslinjer, men samtidig ser vi også med stor bekymring på, at flere af Corona-tiltagene påvirker radikaliseringsparametrene negativt.

Som vi tidligere har skrevet om, rapporterer flere organisationer om, at blandt andet radikale islamister udnytter situationen til at intensivere deres rekruttering af sårbare unge på internettet. Mens samfundet lukkede ned var internettet ofte den eneste kontakt, som ensomme og sårbare unge havde med omverdenen, og det var disse organisationer ikke sene til at udnytte. Læs blandt andet mere her: Islamist Cyber-Radicalisation in Bangladesh During COVID-19, BBC: Coronavirus: ‘Children may have been radicalised in lockdown’, Report: CTED Trends Alert|July 2020.

Amal Hayat har blandt andet valgt at udvikle en strategi under Covid-19, som tager højde for, at vi dels ikke kan fokusere i lige så høj grad på voksne som målgruppe, da de kan være i risikogruppen ved fysiske møder. Og dels at der lige nu er et større behov for fokus på de unge som primære målgruppe, fordi vi har brug for direkte at henvende os til dem, men også fordi i perioder med større nedlukning af samfundet kun har mulighed for at rette vores fokus på dem via online tiltag.

Amal Hayat vil derfor have fokus på tiltag som

  • online uddannelse af unge
  • mulighed for udvikling af medier, som ikke kræver direkte kontakt med vores målgrupper
  • mulighed for afholdelse af online kurser, konferencer og seminarer for vores målgrupper
  • udvikling af uddannelsesmateriale for vores målgruppe, som er nemme ofre for fake news om Corona

Vi er altid på udkig efter sponsorer og samarbejdspartnere, så har du en idé eller ønsker du at støtte Amal Hayats arbejde mod radikalisering af unge og sårbare mennesker, så kontakt Forkvinde Katina Rasmussen pr. mail info(a)amal.dk

Leave a Reply

      Translate »