Amal Hayats opråb til kommunerne: Stop smittespredning blandt muslimer

Amal Hayats opråb til kommunerne: Stop smittespredning blandt muslimer

Amal Hayats opråb til kommunerne: Stop smittespredning blandt muslimer 150 150 Natasja Engholm

København den 11. april 2021

Corona er Guds straf! Corona kan ikke ramme muslimer.

Dette er blot nogle af de argumenter og udsagn, som vi som NGO støder på blandt vores målgruppe af ikke-etniske danskere og muslimer både i gennem vores arbejde med forebyggelse radikalisering samt på sociale medier. Vi føler en forpligtelse til at henvende os til jer som beslutningsansvarlige i kommunerne i håb om, at I vil rette jeres fokus på disse miljøer.

Baseret på vores oplevelser og erfaring har vi en teori om, at den store smittespredning i flere af de udsatte boligområder med en stor koncentration af danskere med ikke-etnisk baggrund blandt andet skyldes, at det lige nu er højsæson for rejser til Mellemøsten via Sverige. Det er tradition for mange af disse borgere at rejse derned fra omkring slutningen af februar frem til slutningen af april måned. I forbindelse med disse rejser er der derfor en større risiko for, at de tager smitte med sig tilbage og spreder den via ofte store familier og netværk inden for miljøet og videre ud blandt andre borgere.

Ydermere er der i miljøet og på diverse Facebook-grupper en del såkaldt ”fake news” i omløb om, at Corona er noget Vesten har skabt. Mange af disse borgere er i øvrigt overbevist om, at gud kan beskytte dem mod sygdommen, og de ønsker ikke at blive testet eller modtage vaccination, da de tror, at der er alcohol i vaccinen, hvilket ifølge deres tro er ”haram”- en forbudt handling.

Hos Amal Hayat har vi god erfaring med at producere videoer med folk fra de muslimske miljøer og på forskellige sprog, der har været ramt af corona. Der bliver lyttet til disse personer i videoerne, og de er relativt enkle at producere. Såfremt I er interesserede i at høre mere og eventuel samarbejde og udarbejdelse af disse videoer, skal I være velkomne til at kontakte Amal Hayat Denmarks forkvinde Katina Ali Rasmussen pr. e-mail eller telefon.

Eksempel på et udsagn på en Facebookside den 5. januar 2021:

”Jeg har corona, men det er ikke min største bekymring. Jeg er smittet med det mange prøver at undgå og mange frygter at give videre til deres udsatte i familien. Vi tager vores forholdsregler og påminder hinanden om at en virus er i omløb. Men hvad med den anden virus, som er meget mere ødelæggende og dødbringende end coronavirus? Den virus der har dræbt millioner af mennesker og sendt atter millioner på flugt. Den kapitalistiske virus som har splittet muslimerne i små nationer og fravristet dem deres basale islamiske rettigheder. Den virus, hvis symptomer selv “ikke muslimerne” kan mærke på egen krop. Vi bruger kræfter og energi på at frygte og finde en vaccine til coronavirus. Men hvor er den selvsamme energi og de kræfter, når vi skal finde vaccinen til den kapitalistiske virus, som er mere dødbringende idet den dræber kroppe og dræber sjæle. Som muslimer har vi lært, at til hver en sygdom er der en kur. Allah har velsignet os med en vaccine og den vaccine er Sharia, som vi alle bør hige efter!”

Leave a Reply

      Translate »