• By Simon
  • 20. November 2018

Foredraget i Kulturhuset indre København blev en success

Foredraget i Kulturhuset indre København blev en success

Foredraget i Kulturhuset indre København blev en success 150 150 Simon

 

Yderst til venstre Katina Ali Rasmussen, Saer El-Jaichi og Muhammad Ali Hee

60 fremmødte til workshoppen

 

 

 

 

 

 

 

Der var omkring 60 fremmødte i Kulturhuset Indre København, som er studerende på socialrådgiveruddannelsen og
gerne ville høre om radikalisering og ekstremisme. Udover Katina Ali Rasmussen, var der to andre foredragsholdere:

Muhammad Ali Hee er cand. mag i arabisk og mellemøststudier fra Københavns Universitet. Han har siden 2010 arbejdet i Københavns Kommune med forebyggelse af radikalisering.

Saer El-Jaichi har Phd. i islamiske studier samt ekstern lektor ved Københavns Universitet, Den sufiske skriftkultur – mellem antik, teologi og renæssance.

Katina Ali Rasmussen bød de fremmødte velkommen og forberedte dem på, hvad der skulle ske i løbet af dagen. Dernæst kom Muhammad Ali Hee op og fortalte om radikalisering og den seneste forskning indenfor emnet. Han kom bla.a. ind på områder der kan påvirke unge og hvad man skal være opmærksom i en radikaliseringsprocess.

Saer El-Jaichi kunne med sin brede viden om islam og de forskellige grupper og retninger fortælle os om vigtigheden af at adskille dem, så man ikke ukritisk sætter lighedstegn mellem det at være troende muslim og det at være radikaliseret.

Efterfølgende var der workshops, hvor de studerende i grupper af 5 – 8 personer skulle komme med deres bud på, hvordan man identificerer unge der er ved at blive radikaliseret og hvad der kan påvirke udviklingen.

Det var en spændende og lærerig dag, hvor både de studerende, frivillige og nysgerrige var med til at gøre workshoppen til en success. En stort tak til jer alle.

En særlig tak til Tuborg Fonden, som med deres økonomiske støtte gjorde at endnu flere kunne deltaget i arrangementet.