Foredrag for fagfolk

FOREDRAG OM RADIKALISERING OG EKSTREMISME

For at kunne arbejde med forebyggelse af radikalisering og ekstremisme er det nødvendigt, at medarbejderne forstår grobundsfaktorerne for radikalisering. Det handler om at forstå, hvad miljøerne tilbyder de unge, og hvorfor det tiltrækker de unge. For at kunne gøre noget, er man nødt til at vide, hvad radikalisering betyder, og hvilke faresignaler man som pårørende eller lokalsamfund skal være opmærksom på.

Amal Hayat samarbejder med flere af Danmarks og udlandets eksperter inden for forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Eksperterne har tilbudt at være en del af et “Ekspertpanel”, der kan bookes til at komme ud og afholde foredrag enten som gruppe eller individuelt. Ekspertpanelet tilbyder at besøge uddannelsesinstitutioner og andre steder, der har daglig kontakt med de unge, for at opkvalificere medarbejderne til at blive bedre til at spotte og håndtere unge i risiko for radikalisering. Ekspertpanelet afholder kurser, oplæg og seminarer over hele landet til fagfolk og studerende.

EKSPERTPANELET

Katina Ali Rasmussen er uddannet socialpædagog og integrationskonsulent. Hun er Forkvinde i foreningen Amal Hayat, som hun stiftede i 2016. Hun er praktiker og har i flere års erfaring i at arbejde med udsatte unge på ud i radikalisering og ekstremisme eller bandekriminalitet.