dementi af beskyldninger mod Amal hayat

dementi af beskyldninger mod Amal hayat

dementi af beskyldninger mod Amal hayat 150 150 Simon

Nyhedsmediet “Newspeek.info” bragte den 15. november en artikel hvor det fremgår, at Amal Hayat nægter at tage afstand fra opfordringer til drab på ikke-muslimer, og endvidere at foreningen samarbejder med en al-Qaeda-sympatisør.

Baggrunden for nyhedsmediets påstand om, at Amal Hayat nægter at tage afstand fra opfordringer til drab på ikke-muslimer skyldes, at Amal Hayat fik en anonym henvendelse via hjemmesidens chatforum, der er et tilbud til unge og pårørende. Her kan unge og pårørende frit kan henvende for at få råd og vejledning.

Amal Hayat bliver kontaktet anonymt på chatforummet lørdag den 11. november og bliver bedt om at svare på, hvorvidt Amal Hayat tager afstand fra profetens opfordringer til drab på vantro. Vi vælger, at svare, at vi er et rådgivningscenter, der henvender sig til alle, som ønsker at være en del af det danske samfund. Derefter bliver den anonyme spørger oplyst om, at chatten er et rådgivningsforum og ikke et diskussionsforum. Nyhedsmediet “Newspeek.info” konkluderer på den baggrund, at Amal Hayat ikke vil tage afstand til opfordringer til drab på ikke-muslimer.

Amal Hayat er en demokratisk valgt forening, hvis formål primært er at tilbyde gratis rådgivning, støtte og vejledning til unge og deres pårørende. Vi ønsker at hjælpe unge med at skabe en bedre fremtid uden radikalisering. Det burde være tydeligt for alle inklusive nyhedsmediet “Newspeek.info”, at vi på ingen måde opfordrer til drab på ikke-muslimer!

Et andet kritikpunkt i artiklen handler om, at Amal Hayat samarbejder med Nagieb Khaja, som de kalder for al-Qaeda-sympatisør. Nagieb Khaja har deltaget på Folkemødet 2017 som debattør og er ligeledes en af deltagerne ved høringen den 23. november i Folketinget. Nagieb Khaja er en meget respekteret dansk krigskorrespondent, dokumentarinstruktør og forfatter. Vi vil derfor også i fremtiden fortsætte vores gode samarbejde med Nagieb Khaja som oplægsholder ved fremtidige arrangementer.

Nyhedsmediet “Newspeek.info” skriver bl.a., at “trods gentagne forsøg fra en bekymret medarbejder i Københavns Kommune…..”. På intet tidspunkt fortæller den anonyme person hvem han/hun er. Da Amal Hayat sluttelig spørger den anonyme person i chatten om vedkommende er journalist vælger vedkommende at trække sig helt ud af chatten. Herefter er den anonyme person fuldstændig tavs frem til artiklen bliver publiseret på “Newspeek.info” den 15. november.

FAKTA OM NEWSPEEK.INFO

Mediet er drevet af journalisten Jeppe Juhl, der tidligere har arbejdet på Ekstra Bladet. Bloggen “NewSpeek” anses af mange som en ekstrem højreorienteret kanal, der spreder historier, som bunder i fordrejninger af virkeligheden og direkte løgne. Såkaldte fake news. Mange historier har fokus på indvandring med en negativ vinkling, og historierne spredes i særlig grad på de sociale medier, hvor de præsenteres som nyheder. Jeppe Juhl stiller iøvrigt op som folketingskandidat for “Nye borgerlige”.

Kilder: Medietrends.dk og Berlingske

Leave a Reply