Konference: ”Radikalisering og ekstremisme – i et praksisperspektiv og kortlægning”

Konference: ”Radikalisering og ekstremisme – i et praksisperspektiv og kortlægning”

Konference: ”Radikalisering og ekstremisme – i et praksisperspektiv og kortlægning” 150 150 Simon

Amal Hayat afholdt i går konferencen ”Radikalisering og ekstremisme – i et praksisperspektiv og kortlægning” med deltagelse af over 50 spørgelystne og engagerede deltagere.

Konferencen blev indledt med spændende oplæg af Muhammad Hee fra Københavns Kommune, der til dagligt arbejder med at forebygge og bekæmpe radikalisering.

Det blev fulgt op af et mindst lige så medrivende foredrag af Saer El Jaichi om forskellene på gængse begreber som islamisme og Salafisme.

Til sidst fortalte Ula Rasool om, hvordan hun – på trods af, at hun aldrig har været radikaliseret – gjorde sig nogle flygtige erfaringer med radikale miljøer. Og hvordan hendes egen historie illustrerer, hvor svært det kan være at sætte alle unge i risikozonen i den samme boks.

Alle tre oplægsholdere gav hver deres bud på, hvorfor unge bliver en del af en radikaliseringsproces, samt hvordan man, ifølge dem, kan forebygge radikalisering og ekstremisme.

Amal Hayat vil gerne sige stor tak til Tuborgfondet og Fonden Roskilde Festival og Fonden Roskilde Festival for deres økonomiske støtte til konferencen.

Sidst, men ikke mindst, en særlig stor tak til vores fantastiske og engagerede frivillige.

Leave a Reply