Vær ekstra obs på fake news og sårbare personer i dit netværk under corona

Vær ekstra obs på fake news og sårbare personer i dit netværk under corona

Vær ekstra obs på fake news og sårbare personer i dit netværk under corona 150 150 Simon

Der florerer mange falske nyheder og selvudnævnte eksperter på sociale medier. Blandt andet har lægen Vibeke Manniche og hendes datter smykkedesigneren Mai Manniche dagligt lagt videoer og links til artikler, som betegner myndighedernes tiltag som unødvendige.

Det er rigtigt vigtigt, at vi taler med sårbare mennesker, og særligt vores sårbare unge, i vores netværk som, hvordan man kritisk læser de informationer, som bliver lagt på nettet. Der er mange meninger og eksperter på nettet – både ægte og selvudnævnte eksperter – og selv de, der ved noget om virusbekæmpelse er ikke altid enige i strategier og tiltag. Amal Hayat bakker op om myndighedernes strategi, fordi det er en defensiv strategi, som har til formål at beskytte befolkningen og belaste sundhedssystemet mindst muligt.

Da vi ikke har stået over for en lignende pandemi i nyere tid, kan det være svært at vide, hvad der er den rigtige strategi, og derfor vil vi hellere tage vores forsigtige forbehold, og så må vi efterfølgende evaluere på tiltagene.

Vi håber, at alle, og også de sårbare familier, kommer sikkert igennem denne usædvanlige periode.

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Forebyg-smitte-mod-coronasmitte

Leave a Reply