Ung mand blev ONLINE RADIKALISERet

Ung mand blev ONLINE RADIKALISERet

Ung mand blev ONLINE RADIKALISERet 150 150 Simon

Da Nicola Benyahias søn Rasheed begyndte at opføre sig anderledes i 2014, troede hun ikke, at noget var galt.

Hun syntes det var forståeligt nok for ham, at han gerne ville slippe ud af college og forfølge sin drøm om at blive ingeniørstuderende. Hun troede på ham, da han forklarede, at han havde en anden mobiltelefon, fordi hans første telefon ikke længere fungerede så godt. Hun troede, at han i sine lange sessioner online surfede på sociale medier eller spillede spil.

Da han ikke kom hjem en dag i maj 2015, panikkede Benyahia og troede, at der var sket ham noget indtil hun fik en meddelelse fra ham nogle dage senere. problemer. Han ville ikke have, at hans mor skulle gå til politiet eller medierne.

Han havde rejst fra deres hjem i Birmingham, England for at deltage i ISIS, lokket ind i det efter at være blevet radikaliseret online. Før der var gået et år var han død. Dræbt efter et droneangreb nær grænsen til Irak og Syrien.

Læs mere her (Artiklen er på engelsk)

Leave a Reply