HUN MISTEDE SIN SØN TIL ISIS. NU HJÆLPER HUN UNGE MENNESKER UD AF RADIKALISERING

HUN MISTEDE SIN SØN TIL ISIS. NU HJÆLPER HUN UNGE MENNESKER UD AF RADIKALISERING

HUN MISTEDE SIN SØN TIL ISIS. NU HJÆLPER HUN UNGE MENNESKER UD AF RADIKALISERING 150 150 Simon

Nicola konverterede til islam i slutningen af sin teenagealder og giftede sig senere hen med en algeirsk mand. Hun har dog altid været relativt moderat i sine overbevisninger. Da hendes søn Rasheed voksede op, var han også troende, men modsat sin mor blev han mere og mere rigid i sin tro. Nicola undskyldte det med de nylige ægteskabelige problemer mellem hende og hendes mand, der havde forstyrret familiens hjem.

”Jeg troede, at han holdt fast på religionen, fordi det hjalp ham med at finde vej gennem problemerne, således som det havde hjulpet mig i fortiden,” sagde hun.

Rasheed holdt op med at besøge deres moske og ændrede den måde, han klædte sig på. Han bad hende om at forkorte buksebenene i tråd med streng Salafi-praksis, der søger at efterligne profetens Muhammed og hans tidligste tilhængere måde at klæde sig på. Rasheed ønskede også at deltage i late-night islamiske studiekredse, men hans mor nægtede at lade ham.

Rasheed var en blandt tusindvis af udenlandske krigere, der tilsluttede sig til Daesh i kølvandet på det arabiske forår i 2011. Han ønskede at kæmpe for Daesh for at kæmpe for den selvudråbte kalifat. Han blev dræbt i et droneangreb den 10. november 2015.

Nicola mener, at den sikreste løsning til at håndtere britiske og udenlandske krigere er at tilskynde dem til at vende hjem, hvor de kan rehabiliteres og bidrage til at give regeringen større indsigt i, hvordan Daesh opererer.

I dag forsøger forsøger Nicola at hjælpe unge mennesker, der er på vej ind i radikalisering. Ved at hjælpe unge mennesker tilbage til livet igen, har hun fundet en måde, der kan hjælpe hende med at bekæmpe hendes sorg på.

(Artiklen er på engelsk)

Læs mere her (på engelsk)

Leave a Reply