“Ser du månen, daniel” filmatiseres

“Ser du månen, daniel” filmatiseres

“Ser du månen, daniel” filmatiseres 150 150 Simon

Bogen ”Ser du månen, Daniel” skrevet af DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damgård bliver nu filmatiseret og er budgetteret til omkring 5½ mil. Euro.

”Ser du månen, Daniel” er historien om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller Puk Damsgård om den danske fotografs kidnapning. Det er fortællingen om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad fanget.

Daniel Rye var det sidste gidsel, der forlod fængslet i live i juni 2014. Herefter begyndte IS at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler – Daniels medfanger. En af dem var den amerikanske journalist James Foley, som også var blevet Daniels ven. Den danske fotograf overbragte det sidste rørende brev til James Foleys familie, da han blev løsladt.

Bogen ”Ser du månen, Daniel” kan bl.a. læses/høres gennem Mofibo.

(Artiklen er på engelsk)

Læs mere her (artiklen er på engelsk)

Leave a Reply